CPMの料亭: The Food Thread!

  • Thread starter Thread starter Special_K
  • Start date Start date
So, I was in Vancouver last week for work related stuff and...

MvMWRhG.jpg


A cream puff from Beard Papa.


LPkgNOS.jpg


Cha-su ramen (though the broth was chicken based)


GY1nGWr.jpg


Gelato (from top, clockwise, chocolate bacon, sesame seed and Earl Grey vanilla)


J3YiZzc.jpg


Macarons from a local shop


bDaf1Ue.jpg


Timbits (aka in other parts of the world as donut holes)

Have a lot more pictures of food (alas, accidentally deleted others as well... >_<). Would put them here if somebody can suggest a good place to upload them.
 
^imgur works as a great uploader site; i use it all the time :goodjob: :ohoho:

also, that earl grey ice cream... i've never had it, so now i want to try it :love: :TdT:
 
IB, I am a bit wary of those "free" sites to upload files, hence my hesitance. But, if it is good for you guys, I guess I am good as well! :)

If memory serves me right, the Earl Grey ice cream was more on the lines of a a heavy vanilla ice cream with some hints of bergamot (which is what gives Earl Grey its unique taste). Not much in terms of tea, though. Regardless, it was good!

Now, more food pictures! These are from a company dinner in a Japanese restaurant.

qG48Nyl.jpg


Ebi fritter, fried shrimp served with mayo-like sauce.

aXljr1D.jpg


Greens and tofu salad.

cc4cn82.jpg


Gyoza

ZSkRujB.jpg


z0jSEtJ.jpg


Seaweek and tomato salad.

Yv1zaad.jpg

4esWm7P.jpg

cJZBgSZ.jpg

OJTnfsM.jpg
 
Lunch on Wednesday 18 June 2014 in Sydney (food court beneath Myers off Market Street). I had the grilled eel deluxe bento with miso soup, didn't notice the sushi rolls with brown rice until I uploaded this picture:

ozekisushi.jpg
 
Tea:

http://www.yaso-peyotl.com/archives/2014/09/snow_peach.html#PEACH-PIT

リーフルダージリンハウス×夜想×PEACH-PIT コラボレーションティー 「Snow Peach」 発売!

momotane_set-thumb.jpg

紅茶のおすすめ。


パラボリカ・ビスでは、開廊以来、お茶会などを通じて紅茶と親しんできました。
ロリータさんたちのお茶会も催しましたし、鳩山郁子さんや,今井キラさんのお茶会も行っています。ローゼンメイデン・トリビュート展を記念した薔薇のお茶会も盛況でした。

10年ほど前に、中国茶との出会いがあり、その後、スペシャリティ・コーヒーを楽しむようになり、そしてリーフル・ダージリンハウスの大きな茶葉の紅茶を愛飲するようになりました。
パラボリカ・ビスのお茶会には、その年のおすすめの茶葉を使った飲み物を出しています。
薔薇のお茶会では、念願の、リーフル・ダージリンハウスの白石佳也子さんに紅茶の淹れ方をレクチャーしていただきました。そしてコラボで紅茶をリリースさせていただきました。

★ローゼンメイデンコラボティー(完売いたしました)
ローズブレンド/イン ザ ダーク(水銀燈)/レモンティー(金糸雀)/
ラ・フランス(翠星石)/ライチ(蒼星石)/ストロベリー エレガンス(真紅)/
ストロベリー(雛苺)/ベリーローズ(雪華綺晶)


中国茶やコーヒー、紅茶は、淹れかたひとつとっても奥が深く、歴史もあり、どこまでも好奇心は拡がっていきます。
ただ思うのは、茶というのは淹れる人があって、飲む人がいてその中で楽しむということが根本ではないかということです。喫茶やカフェ文化はそのことをふまえて発展したのでしょう。パラボリカ・ビス/夜想はこれからも楽しめるお茶会をご用意していきたいと考えています。

薔薇のお茶シリーズに続いて、リーフルダージリンハウスと夜想とアーバンギャルドとのコラボで、紅茶をリリースしました。お楽しみ下さい。


★アーバンギャルドコラボティー(好評発売中!)
ピーチアプリコット(血の丸)/フルーツカクテル(天馬)/ルビーオレンジ(よこたん)/
インザダーク(瀬々)/アールグレイクラシック(鍵山)


——パラボリカ・ビス ディレクター今野裕一


リーフルダージリンハウス HP:http://shop.leafull.co.jp/index.html




★アーバンギャルド コラボティーのお求めはパラボリカ・ビスまで。
パラボリカ・ビスOnlineshopでの販売もまもなくスタートいたします!
パラボリカ・ビス:03-5835-1180


リーフルダージリンハウス×夜想×PEACH-PITコラボレーションティー「Snow Peach」発売!

ポット用の7.5gピトレティーバッグ4個入りと、カップなどでお手軽に楽しめるピトレティーバッグ4個入(ガラス管入り)の2タイプを発売いたします。

★パラボリカ・ビス店頭と、パラボリカ・ビスOnlineshop限定商品です。

ももたね印の「Snow Peach」

ローゼンメイデン展の開催をきっかけにして、PEACH-PITさんの、ももたね印の「Snow Peach」をリリースします。
簡単で美味しい水出しクール・ティーが楽しめます。氷を入れず、冷やしてお飲みになるのをおすすめします。
茶葉はファースト・フラッシュを使っていますので、桃の香りとともに紅茶の深い味わいも楽しめます。


☆夜想のおすすめの淹れ方

冷蔵庫で冷やせる容器に、スノーピ-チ7.5gピトレを1個に対し水(500㎖)を注ぎ入れ、冷蔵庫で7~8時間を目安に冷やします。
常温の場合は4時間程で出来上がります。ちなみに、冷水を注ぎ冷蔵庫で17時間冷やした後、ピトレを取り出すという淹れ方が、パラボリカ・ビスのおすすめです。


★リーフルダージリンハウス×夜想×PEACH-PITコラボレーションティー
「Snow Peach」(7.5gピトレ×4パック入/巾着入り)


価格:税込1,200円/ご購入はこちらから>>

momotane75-thumb.jpg


★リーフルダージリンハウス×夜想×PEACH-PITコラボレーションティー
「Snow Peach」(2gピトレ×4パック入/ガラス管入り)


価格:税込980円/ご購入はこちらから>>

momotane20-thumb.jpg


<アロマティー スノーピーチ>
春摘みダージリンに桃の香り。ヒマラヤの雪解け水の様に爽やかな一杯。ファーストフラッシュダージリンを使用したアロマティーです。


<定番の淹れ方>
☆スノーピーチ/2gタグ付きピトレ
温めたカップにピトレティーバッグをひとつ入れ、充分に沸騰した熱湯を150ml程注ぎます。
ソーサーなどで蓋をして3~4分間蒸らしてからお召し上がりください。

☆スノーピーチ/7.5gピトレ
水出しアイスティーの作り方(500ml分)
①冷蔵庫で冷やせる蓋付き容器にアイスティーバッグを1個入れます。
②水を注ぎ入れ、冷蔵庫で7~8時間を目安に冷やしてお召し上がりください。
常温の場合は4時間程で出来上がります。


★ラベルやタグはPEACH-PITさんの、ももたね印です。 夜想&パラボリカ・ビスだけのオリジナルです!

momotane_label25-thumb.jpgmomotane_tug25-thumb.jpgmomotane_label75-thumb.jpg
 
Tonight for dinner I had delicious mimosa eggs, which seems to be a special French recipe, so here it is:
Cook hard-boiled eggs, peel them, split them in two (in the length), withdraw the yellows (yolks) into a bowl, set the whites aside.
Mash up the yellows, add mayonnaise, and blend (doing so manually with a fork is way enough). Then, put back a bit of the preparation into the empty half-eggs.
You can customize the way you wish: into the mix, add tuna (this is the most common), cheese, blended smoked salmon or ham, mixed vegetables, or just a pinch of pepper.
 
The food in this thread looks so tempting. Perhaps I'll share some of my own humble dishes some time.

Tonight for dinner I had delicious mimosa eggs...

I was not aware of the name, but my mother and I enjoy eating it on seed crackers.
 
Back
Top